Start bouw feestelijk gevierd

Onder toeziend oog van toekomstige bewoners, de enthousiaste kinderen en medewerkers van Basisschool Het Epos, SDVB, Bouw- en Aannemingsbedrijf Gebr. Verschoor B.V., Heijmans Vastgoed en overige projectbetrokkenen en belangstellenden van project Slinge 303 is op woensdag 28 februari het symbolische startsein gegeven voor de bouw van de 53 appartementen en de nieuwe basisschool, Het Epos.

Het symbolische startsein is gegeven 

Na een hartelijk welkomstwoord door Arjan Geelen, directeur bij Heijmans Vastgoed, vertrok het gezelschap naar de bouwlocatie. Daar nam Jos Melchers (Directeur Gebiedsontwikkeling Cluster Stadsontwikkeling bij Gemeente Rotterdam ) het woord en benadrukte het belang van een project als Slinge 303 voor Rotterdam, specifiek voor het levendige Zuidwijk. 

Bart Woudenberg (Directeur bij Bouw- en Aannemingsbedrijf Gebr. Verschoor B.V.) nam de microfoon over en samen met een groepje vrolijke kinderen van Basisschool Het Epos onthulde hij op ludieke wijze de bouwhekdoeken die de kinderen zelf met veel creativiteit hadden versierd. Het was een mooi moment waarbij de kinderen met trots hun kunstwerken presenteerden aan het gezelschap. Deze kunstwerken blijven voor de duur van de bouw het project versieren!

Vervolgens was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de symbolische openingshandeling. Onder leiding van Arjan Geelen werd er gezamenlijk afgeteld van 10 naar 0, waarna Jos Melchers, Bart Woudenberg, Arjan Geelen, Roelof Prins (Directeur SDVB), Tom Pellis (Onderwijskundig Leider bij Basisschool Het Epos) en Sapna Gangadin (de jongste koper in het project) elk een paal sloegen. De kinderen van Het Epos hielpen hen hierbij en keerden vervolgens terug naar school, waar hen een traktatie wachtte als dank voor hun hulp en enthousiasme. 

Hidde Verkade (Directeur Stichting Epos Onderwijs Rotterdam), nam hierna het woord en sprak bevlogen over de kernwaarden van Het Epos, de bouw van de nieuwe school én de maatschappelijke rol die deze straks inneemt in de wijk. Na zijn mooie woorden werd Hidde Verkade door Jos Melchers een unieke Slinge 303 houten hamer overhandigd voor de school als aandenken aan deze feestelijke gebeurtenis. 

Na alle lovende woorden over het ontwerp en trots op het project, dat nu dankzij de vakmensen van Gebr. Verschoor B.V. werkelijkheid wordt, was het tijd voor een feestelijk proostmoment en een gezellige borrel in de aula van de nabij gelegen school.